Лафет за 12.7мм ДШКМ с механизъм за фино насочване

дшкм

За увеличаването на възможностите за бойното използване на картечниците, фирма „ТЕРЕМ-ИВАЙЛО” ЕООД Велико Търново предлага гама от технологични лафети, автомобилни греди и адаптери предназначени за осигуряване на водене на стрелба с посочените картечници по земни и въздушни цели при  вариантно разположение на стрелеца. Предлаганите модулни изделия осигуряват възможности за монтаж на тежко калибрените картечници на тринога при стрелба от земя, на автомобилна греда – при водене на стрелба от автомобили тип пикап, както и адаптери за водене на стрелба от специализирани военни автомобили (  тип Хамър, М113).

 

Лафет за 12.7мм ДШКМ с механизъм за фино насочване – модел TLD.10

Универсалната тринога е предназначена за осигуряване на бойна стрелба с 12,7 мм ДШКМ във два варианта  – пехотен и мобилен.

Пехотният вариант осигурява възможност за провеждане на бойна стрелба по земни и въздушни цели, при  вариантно разположение на стрелеца ( от право положение, от легнало положение и при стрелба зад окоп)

Мобилният вариант осигурява възможност за монтиране на универсалната тринога на автомобилно шаси и провеждане на бойна стрелба стационарно или при движение на автомобилната установка.

Технически данни:

  • възможност за хоризонтален обстрел -360°
  • възможност за вертикален обстрел + (63°-65°)/- (5°-7°)
  • възможност за застопоряване във всяко положение на изделието
  • компактност и лекота на конструкцията
  • лесен монтаж и демонтаж
  • възможност за ляв и десен монтаж на ръкохватките за застопоряване на лафета

 

Лафет за 12,7 мм ДШКМ  – МОДЕЛ TLD.20 – мобилни приложения

Мобилният вариант осигурява възможност за монтиране на универсалната тринога на автомобилно шаси и провеждане на бойна стрелба стационарно или при движение на автомобилната установка.

 

Универсална тринога с лафет за 12,7 мм картечница НСВТ

Лафетна част за 12,7 мм картечница НСВТ – интеграция на база ХАМЪР